Banko Asistanlığı Sınav Soruları

sponsorlu baglantilar:

Banko Asistanlığı Sınav Soruları, banlo asistanlığı geçmiş yılların çıkmış soruları 2012 2013.

Bir arkadaşım banko asistanlığı sınavına girecek. Benden geçen yıllarda çıkmış ve sorulmuş sınav sorularını istedi. Ben de biraz araştırma yaptım. Fakat daha önceki yıllardan kimse soruları herhangi bir web sitesinde paylaşmamış.

Şimdi ben bu konuyu buraya neden açıyorum. Şuan googleden ne kadar ararsanız arayın kesinlikle elle tutulur bir soru bulamayacaksınız. Burada gelin hep beraber bir başlangıç yapalım. Siz elinizde hiç bir soru olmadan sınava gireceksiniz. Sınavdan çıktıktan sonra gelin hep beraber soruları buraya yazalım. Madem biz hiçbir soru bulamadık, bizden sonraki yıllarda bu sınava girecek arkadaşlar için bari bulabilecekleri bir kaç soru yazalım.

Hem belki dualarını alırız. Lütfen sınavdan çıktıktan sonra aklınızda kalan soruları aşağıdaki yorum bölümünden yazarsanız sevinirim.

Ekleme:

Tevafuk eseri bir arkadaş başka bir platformda bazı soruları paylaşmış, indirme linkini aşağıda verecem. İçerisinde halk bankası ve ziraat bankasının banko asistanlığı çıkmış soruları mevcuttur.

İNDİRME LİNKİ

Rar şifresi: www.islamiyet.tk

Banko Asistanlığı sınav.

Ekleme 05.10.2012: Arkadaşın birisi yorum kısmına soru eklemiş ben de konu içerisine halk bankasının banko görevlisi sorularını ekliyorum. Umarım işinize yarar.

LİNK

Ekleme 09.11.2012 (Bir arkadaş yorum olarak göndermiş)

merhaba arkadaslar adım ıbrahım bende cıkmıs sorular var kendım yazdım bılgısayardan bı yerden buldum cıkmıs soruları sorusu olanlar bana buradan ulasabılırlar sımdıden basarılar
1.anayasa mahkemesının üyeleri asagıdakılerden hangısı tarafından secılır?
2. bakanlar kurulu b. Hsyk c. Danıstay d. Cumhurbaskanı e. Tbmm
asagıdakıelrden hangısı sosyal devletın görevı degıldır.
a. dını ınanclarla bırlıgın saglanması
b. güçsüzlerın korunması
c. ulusal gelırın paylastırılması
d. sosyal adaletın saglanamsı
e. vergı yukunun dengelı olması
3. asagıdakılerden hangısı çogulcu demokrası anlayısı ıle bagdaşmaz.
a. devlet iktıdarının sınırlandırılması
b. devletın olaganüstü dönemlerde zor kullanma yetkıseıne sahıp olması
c. toplumsal örgutlenmelere siyaset yasagı konması
d. sıvıl tolum örgutlerın serbestçe örgutlenmesı
e. devlet gucunun mesru kabul edılmesı
4. kanunların anayasaya uygunlugunu asagıdakılerden hangısı denetler?
A . anayasa mahkemesı
b. bölge idare mahkemesı
c. Yargıtay
d. danıstay
e. sayıstay
5. asagıdakıelrden hangısı demokratık devlet ılkesının vazgecılmez gereklerınden bırı degıldır?
a. yasama ve yurutme yetkılerının meclısın elınde toplanması
b. insan haklarının korunması
c. din ve vicdan hürriyetının korunması
d. yasama organı seçimlerinin düzenli aralıklarla tekrarlanması
e. siyasal faaliyete bulunmanın serbest olması
6. yürütme organı asagıdakıelrden hangısınden olusur?
a. anayasa mahkemesi ve bakanlar kurulu
b. bakanalr kurulu ve Tbmm
c cumhurbaskanı ve tbmm
d. tbmm ve anayasa mahkemesi
e. cumhurbaskanı ve bakanlar kurulu

7.güvenoyu ne dedemektir?
a. halkın hukumete guvendıgını gösteren halkoylması
b. hukumetın anayasalara uygun davranması
c. meclsıın hukumete güvendıgını gösteren oylama
d. yargı organlarının hukumete guvendıgını gösteren oylama
e. genelkurmay baskanlıgının hukumete guvenını belırtmsi

8. Bütçe asagıdakılerden hangısı tarafından hazırlanır.
a. danıstay
b. Yargıtay
c. sayıstay
d. bakanlar kurulu
e. tbmm

9. tüm calısmalarının kaynagını bireylerden aldıgı maddı ve manevi desteklerden olusturan uluslar arası cevre örgutu asagıdakıelrden hangısıdır?
a. dünya gıda formu
b. unesco
c. Greenpeace
d. birlesmıs mılletler örgutu
e. uluslar arası calısma örgutu

10. cumgurbaskanın asagıdakı görev ve yetkılerınden hangısı yurutme ıle ılgılıdır.?
a. kararnamelerı ımazlamak
b. basbakanın teklifı uzerıne bakanaları atamak ve görevlerıne son vermek
c. mgk’yı toplantıya cagırmak
d. milletlerarası antlasmaları onaylamak ve yayımlamak
e. tbmm secımelrının yenılemesıne karar vermek

11.asagıdakılerden hangısı kanunla belırlenmıs durumlarda cumhurbaskanlıgına vekalet görev ve yetkısene sahıptır.
a. tbmm baskanı
b. Yargıtay baskanı
c. anayas mahkemesı baskanı
d. içişlerı bakanı
e. başbakan

12. devlet denetleme kurulu asagıdakılerden hangısıne baglı olarak görev yapmaktadır?
a. sayıstay
b. basbakanlık
c. danıstay
d. cumhurbaskanlıgı
e. Yargıtay

13. asagıdakılerden hangısı mıllı güvenlık kurulunda yer almaz?
a. genelkurmay baskanı
b. cumhurbaskanı.
c. dışişleri bakanı
d. başbakan
e. çevre ve orman bakanı

14. asagıdakıelrden hangısı tc anayasasına göre türkıye cumhurıyetı devletının degıstırılmez ve degıstırılmesı teklıf dahıl edılemez özelliklerınden bırı degıldır. ?
a. cumhurıyetın nıtelıkelrı ve devletın butunlugu
b. temel hak ve hurriyetler
c. resmı dili
d. bayragı
e milli marşı

15. TC anayasasının ‘’ yargı’ baslıgı altında yer alan mahkemnelerin bagımsızlıgı ıle ılgılı asagıdakılerden hangısı yanlıstır.?
a. hakımler anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerıne göre hüküm verirler.
b. yasama ve yurutme organları ıle idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır.
c. yargı yetkısının kullanılması surecınde bır ust mahkeme, tavsıye nştelıgınde bır alt mahkemeye telkınde bulunabılır.
d. mahkeme kararları degıstırılemez
e. mahkeme kararlarının yerıne getırılmesı gecıktırılemez.

16. Avrupa bırlgının anayasası olarak kabul edılen Lizbon anlasmasını önce reddetikten sonra Ekim ayı basında ulkede düzenlenen referandurumla kadul eden bırlık uyesi asagıdakılerden hangısıdır?
a. İtalya b. İrlanda c. İzlanda d. Çek cumhurriyei e. İsciçre.

17. asagıdakılerden hangısı ılk olarak 1930 yılında tespıt edılen, ancak daha sonra degsıım gecırerek insanları etkıleyen. Nısan 2009’dan itibaren saldırgan ve ölumcul bır sekıle bürünen vırustur?
a. H1N1 virüs, domuz gribi
b. ebola virüs
c. SARS virüsü
d. H5N1 virüs, kuş giribi
e. hanta virüsü

18. Ankara unıversıtesı dil tarıh ve cografya fakultesınden mezun olduktan sonra ABD’de Columbia ve Harvard üniversitelerınde ögretım üyeligi de yapan Osmanlı ılparatorlugunun kurulus yerı ve tarıhı ıle ılgılı yenı tezler ortaya koyan, gecen yıl TBMM onur ödulunu alan unlu tarıhcı asagıdakılerden hangısıdır?
a. murat bardakçı
b. İbrahim çetiner
c. Halil Berkay
d. fuat köprülü
e. Halil inalçık

19. Türkiye, 1961 yılında 47 yıl sonra hangı uluslararası örgutun guvenlık konseyı gecıcı uyelıgıne oy cokluguyla secılmıstır?
a. UNICEF B. NATO C. UNECO D. BM E.NAFTA

20. 2005 yılında faaliyete gecen, Türkiyedeki ilk özel borsa kurulusu asagıdakılerden hangısıdır?
a. vadeli işlem ve opsiyon borsası AŞ.
b. İMKB
c. mezkezi kayıt kurulusu
d. sermaye piyasaı kurulu
e. rekabet kurumu

21. bır toplumun devlet olabılmesı ıcın sahıp olması gereken unsurlar asagıdakıelrden hangısınde tam oalrak verılmıstır?
a. bayrak, vatan. Ordu
b. ordu, parti, egemenlık
c. egemenlık, vatan, millet
d. millet, bayrak, anayasa
e. anayasa, meclıs, ordu

22. asagıdakılerden hangısı siyası demokrasının en belırgın özellıgıdır?
a. yönetime katılma hakkı
b. milkiyet kahhı
c. grev ve toplu sösleşme hakkı
d. basın özgurlugu
e. anayasa

23. asagıdakılerden hangısı turkıye cumhuruyetı merkez bankasının görevlerınden bırı degıldır?
a. acık pıyasa işlemlerı yapmak
b. ulkenın altın rezervlerını yönetmek
c. fıyat ıstıkrarını saglamak
d. mali pıasaları izlemek
e. ticari işletmelere kredı vermek

24. siyasal partılerın kapatılması ıcın acılan davalara asagıdakılerden hangısı bakar?
a. Yargıtay b. Anayasa mah. C. Askerı Yargıtay d. Uyuşmazlık mah. E. Danıstay

25. yasama ve yurutme yetkılerının bır organda toplandıgı sısteme ne ad verılır?
a. keyıf refım b. Baskanlık sıstemı c. Kuvvetler bırlıgı d. Totalıter refım e. Kuvvetler ayrılıgı

26. asagıdakılerden hangısı sıyasal iktıdarın cesıtlı merkezler arasında bölusulmesını paylasmasını ve dengelemesını gerektıren demokrası anlayısıdır?
a. monarısık demokrası b. Feodak demokrası c. Olıgarsık demokrası d. Tek partılı demokrası e. Cogulcu demokrası

27. turkıyede faız organlarını hangı kurum belırler?
a. sermaye pıyasası kurulu
b. bankacılık duzenleme ve denetleme kurulu
c. merkez bankası
d. tasarruf nevduat sıgırta fonu
e. bakanlar kurulu

CEVAP ANAHTARI
( vatandaslık cevap anahtarı)
1.D 2. A 3. C 4. A 5. A 6. E 7. C 8. D 9. C 10. E 11. A 12. D 13 . E 14. B 15. C 16. B 17. A 18. E 19. D. 20. A. 21. C 22. A 23. E 24. B 25. C 26. E 27. C

COGRAFYA CIKMIS SORULAR
1. anadolunun eskı medenıtey merkezlerıdnen bırı olan Truva hangı ılımızın sınırları ıcerısındedır
a. eskısehır b. Bursa c. İzmır d. İstanbul e. Canakkale

2. asagıdakı tarım urunlerınden hangısı turkıyede en genıs ekım alanına ve en cok uretım mıktarına sahıptır?
a. seker pancarı b. Tütün c. Pamuk d. Çay e. Fındık

3. turkıyenın cografı bölgelere ayrılmasında asagıdakı özellıklerden hangısı ölçut olarak almamıstır?
a. ıklım ve bıktı örtusu
b. yer aıltı su kaynakalrı
c. nüfus ve ekonomık özellıkelrı
d. bolgenın konumu
e. yeryuzu sekıllerı

4. ıc andaolu bolgesınde kagıt ve kereste fabrıkalarının olmamasının bolgenın hangı özellıgıyle ılgılıgır?
a. engebenın az olamsı
b. tprak turunun uygunsuzlugu
c. tarımın ön planda olması
d. nufusun kırsal kesımde fazla olması
e. orman bakımından fakır olması

5. dogu karadenız kıyılarında turuncgıl yetıstırebıldıgı halde akdenız kıyılarında cay bıtkısı neden yetıstırılmıyor aceba ?
a. yagıs kosularının el verıssızlıgı
b. yukseltının farklılıgı
c. endustru kurlusunun dagılısı
d. uygulanan farklı tarım yöntemlerı
e. dagların denıze göre sıralanısı

6. asagıdakılerden hangısı kuresel ısnmanın sonuclarından bırı degıldrı?
a. kutup bolgelerındekı buzuların erımesı
b. fırtına ve kasırgaların artması
c. bazı hayvan türlerının yok olması
d. denız sevıyesının yukselmesı
e. yer altı sularının yukselımesı

7. GAP projesınde ınşası planlanan ve 2006 yılında temelı atılan ılısu baragı projesıyle bırlıkte sular altında kalacak tarıhı kent asagıdakılerden hangısıdır?
a. Hasankeyf b.zeygma c. Allianoi d. Efes e. Balıklıgül

8. gıderek artan sanayılesmenın kentlesmenın ve nufus artısının yarattıgı lırlılıge çözum olarak sunulan cevre polıtılarının temel öncelıgı asagıdakılerden hangısıdır?
a. tarıhsel ve estetık degerlerın korunması
b. ekonomık verımlılıgın korunması
c. dogal yasamın korunması
d. kulturel degerlerın korunması
e. ınsan varlıgının ve saglıgının korunması

9. asagıdakılerden hangısı kuresel ısınma ıle ılgılı gelecek yuzyıl ıcın öngurulen cıkıs senaryolarının alt baslıklarından bırı olamaz?
a. endustrılesme surecınde bılısım sektörunun guclendırılmesı
b. tarımsal uretım surecınde sentıkten uzak organık tarıma agırlık verılmesı
c. hızlı kentlesmede cagdas çızgılere geregınce uyulması
d. endustrılesme surecınde sıfır emısyonlu yenı teknolojının uretılmesı
e. sera gazı salınımı dusuk enerjı polıtıklarının uretılmesı

10. dunyada dogal kaynakların sınırsız olmadıgı gercegının anlasılması enerjı kaynaklarının kıtlıgını ve yenılebılır enerjı kaynaklarının kullanımını gündeme getırmektedir.
Buna göre asagıdakılerden hangısı yenılenebılır enerjı kaynaklarından bırı degıldır?
a. jeotermal enerjı b. Gunes enerjısı c. Ruzgar enerjısı d. Hıdrolık enerjı
e.karbon temelı enerjı

11. adıyamanın Kahta ılcesınde kommagene kıralıgına aıt dev tanrı heykelerının zırvesınde yer aldıgı dag asagıdakılerden hangısıdır?
a. agrı b. Nemrut c. Sultan d. Süphan e. Tendürek

cografya cevap anahtarı
1. E 2. A 3. B 4. E 5. A 6. E 7. A 8. E 9. A 10. E 11E.. B

Yorumlar

  1. gencmucahıt der ki

    ne bos bos vakıt olduruyonuz burda kardesım gıdın bı kıtap okuyuun ben ısteyım calısamıyorum neyse sıze ne oluyo elınızden gelenı yapın gerısını tevekkul edın Rabbıme O herseyın en hayrlısını werırııns dua edın en cok bırbırınız ıcın en makbulu oyle dır oyle dıor efendımız hz’lerı

  2. sigara der ki

    ziraat bankasının sonuçları açıklanınca göreceğiz artık soruların yararını da genelınde çıkmadı bu sorular…

  3. bahar der ki

    24 Kasım’da yapılan banko asistanı sınav soruları yayınlandı. sorular ve cevap anahtarını İndirmek için Tıklayınız.(tıklıyoruz ama acılmıyor ne yapmamız gereK)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yorum onaylama sistemi etkin; yorumunuzun yayınlanması biraz zaman alabilir.